OVER IJZS

AMBACHTELIJKE IJSMAKER MET PASSIE



Mijn naam is Mastos Aerdts en werk al jaren als zelfstandige ijs- en smaakmaker.


IJs heeft iets puurs, weldadigs en authentieks. Echte ingrediënten, echte smaken, echt plezier. IJs is voor mij dan ook niet alleen een dessert, het is een state-of-mind, een moment op de dag, een traktatie, een feestje, een kick. Gemaakt met passie en dat proef je.

MINDER SUIKER - ZELFDE SMAAK

In de winterperiode van 2021 kwam ik in contact met twee leveranciers van suikervervangers en werd mij de vraag gesteld om te kijken of het mogelijk is om suiker te reduceren in ijs. En zo ja, hoe dat dan moest, welke verhoudingen ideaal zijn, welke mix het beste is en hoeveel suiker er dan verminderd zou kunnen worden.


Uitgangspunt hierbij was dat de smaak, de structuur en de schepbaarheid van het ijs in de vitrine niet anders mocht zijn dan met suiker.


Een lastige, zo was mijn ervaring maar ook die van vele andere ijsbereiders in binnen- en buitenland. Want suiker reduceren is mogelijk, maar de invloed op de smaak, structuur en schepbaarheid is vaak nog veel te groot.


Na vele testen hebben we voor onze Basic versie een combinatie van polydextrose, zoetstoffen en voedingsvezels samengesteld. Waarbij de smaak van het ijs net zo lekker of misschien zelfs wel lekkerder is, het ijs dezelfde structuur heeft en net zo goed schepbaar is en blijft.


Naast onze Basic Suikervervanger voor in het ijs zijn we ook druk bezig met de ontwikkeling van een 100% plantaardige mix van suikervervangers. Uiteraard met het zelfde uitgangspunt; Zelfde Smaak - Minder Suiker.

ONZE MISSIE

Wij willen ijsbereiders laten zien dat je hoogwaardig en ontzettend lekker ijs kunt maken, zonder de vele suikers die we nu nog denken te moeten gebruiken bij het maken van ijs.


En we willen ijsliefhebbers IJzs laten ervaren met dezelfde smaak, maar dan met minder suiker erin.


Doe jij mee?


Share by: